Välkommen till Storbrunns digitala konstrum!

Här kan du ta del av tidigare och pågående utställningar.
Vi uppdaterar sidan allt eftersom.

Nyskapelser

I sina skulpturer och objekt strävar PA Larsson efter att frambringa underfundiga nyskapelser av gamla redskap och objekt. Varje verk blir ett spännande äventyr som syftar till att frigöra betraktarens tankar och känslor.

I utställningen Nyskapelser visas några av dessa skulpturer från den närmaste tiden. Några är plåtfigurer, skisser av människokroppen i olika ställningar som är uppförstorade. Andra är objekt som framställs i djurskepnad, oftast som fåglar, detta för att visa respekt och vördnad för djurens lika värde. Alla föremål i utställningen präglas av gammalt material och spår av tidigare liv, något som speglar PA Larssons förtjusning i rostiga gamla grejer och hur dessa vittnar om livets förgänglighet.

I filmen berättar PA Larsson om sin utställning.

Solen skiner olika beroende på vädret

Samtiden beskrivs ofta som insvept i ett mörker: vi förmår inte att hindra de eskalerande klimatförändringarna, klyftan växer mellan de som har och de som inte har och rasistiska och sexisiska företrädare får allt större inflytande. I konstnären Åsa Normans arbete lyfts blicken och riktas mot en annan ofta ansedd mörk historisk tidpunkt,1200-talet. Det är en period sammankopplad med krig, pest och tidiga häxförföljelser. Då formulerade katolska kyrkan de första skrifterna om varför häxor skulle brännas, något som kom att verkställas under ett par sekel framåt i Europa.

Peter Källman, Kulturstrateg och ansvarig för konstutställningarna på Storbrunn, berättar i videon om utställningen.