Kulturhus

Välkommen till en dag full av upplevelser!

Boka in dig på en författarträff med Jan Guillou eller på en show med stand-up magi med Johan Ståhl. Skapa tillsammans med Astrid Sylwan i en konstworkshop och träffa lokala författare som Anna Wahlgren och Ulrika Eriksson Amador. Lyssna på Norrskedika Norra, Tindra Line samt Brunnens egna funkiskör.

I biblioteket är det också full fart; i bokbadet kan du upptäcka Berättarskåpet och delta i en citat-tävling. Mamma Mu läser saga samt sjunger några av sina mest kända sånger i sagohörnan. Dessutom framträder Kulturskolans teaterelever under dagen. I konstrummet visas en utställning med nyinköpt offentlig konst som ska placeras på förskolor i Östhammars kommun.

PROGRAM

13:00 Invigningsceremoni
Samling i trädgården utanför Storbrunn.

13:30 Brunnens kör
Brunnen är en mötesplats för personer med funktionsvariation och de har nu en alldeles egen kör som leds av Maria Nyström. Vanligtvis ingår 20-25 personer i kören och de sjunger folkkära svenska sånger som ”Aldrig ska jag sluta älska dig”. (Förbokas)

13:30 & 14:30 Mamma Mu med Twiga
Mamma Mu är kanske Sveriges kändaste ko. Hon är nyfiken, nästan alltid positiv och vänlig. Hon cyklar, klättrar i träd, åker rutschkana och tror att ingenting är omöjligt. Välkomna att höra Mamma Mu läsa en saga om sig själv samt sjunga några sånger tillsammans med er.

14:00 Författarbesök Jan Guillou
Guillou har skrivit över 40 böcker under sin författarkarriär, som inleddes 1971, och han är också journalist och programledare. Förra året kom denne välkända författare och lokalkändis ut med boken 1968, som är den sjunde delen i romanserien Det stora århundradet. (Förbokas)

14:00-16:00 Konstworkshop med Astrid Sylwan
Konstnär utbildad bland annat vid Konstfack, där hon tog sin examen i fri konst 2005. Astrid Sylwan arbetar med ett färgstarkt abstrakt och storskaligt måleri och är en av konstnärerna som utsmyckat Citybanan i Stockholm. Dessutom är det hon som gjort den stora tavlan i biblioteket. Under invigningen kan ni delta i en konstworkshop med henne.

14:50 Loungespelning med Tindra Line
Tindra Line är en 17-årig lokal talang från Snässlinge som sjunger vispop kompat av Staffan Eson.

15:15 Stand-up magi med Johan Ståhl
Trollkarl som är svensk och nordisk mästare i trolleri samt har hunnit med att medverka i hundratals shower som trollkarl i hela Sverige och Hollywood. I denna föreställning varvas magiska omöjligheter med skön humor och galna upptåg. (Förbokas)

16:00 Konsert med Norrskedika Norra
Detta är ett av Sveriges få Hillbilly-band med eget svenskt material. Dessutom har de lokal anknytning, vilket hörs på namnet. Kom och lyssna och låt er ryckas med av deras musik. (Förbokas)

Drop-in gäller på övriga aktiviteter.

O.S.A.
Det finns begränsningar för hur många människor som får vistas i biosalongen, därför behöver vi ta föranmälan till Jan Guillou, Johan Ståhl, Norrskedika Norra och Brunnens framträdande. Vi uppskattar även om du meddelar att du kommer närvara på invigningen vid 13-tiden så vi kan förbereda tilltugg och dryck. Du är självklart välkommen att komma utan föranmälan också. Fri entré hela dagen.
OBS! Klicka HÄR för bokning.  

Varmt välkommen önskar Kultur- och fritidsförvaltningen!

Tindra Line

Johan Ståhl

Twiga

Jan Guillou