Kulturhus

Äntligen är det nya Kulturhuset invigt – och vilken invigning sedan! Stundtals var det trångt i gångarna mellan bokhyllorna och biosalongen var fullsatt under flera av programpunkterna. Huset fylldes av musik, konst, möten, skapande och upplevelser – precis som det ska vara i ett kulturhus och som visionen varit vid skapandet av Storbrunn.

Mellan 300 och 400 personer kom för att kolla in de nya lokalerna, lyssna på skön musik av Tindra Line, Norrskedika Norra och Brunnens kör, sjunga med Mamma Mu, höra Jan Guillou berätta om sin nya bok, delta i konstworkshop med Astrid Sylwan samt förbluffas av Johan Ståhls magi. Dessutom kunde de prata med och köpa böcker av de lokala författarna Ulrika Eriksson Amador och Anna Wahlgren eller mingla med Harry Potter, Hermione, Kråkan, Mamma Mu och Maleficent. Konstrummet fylldes av folk som ville se nyinköpt konst innan den hängs ut på kommunens förskolor. Besökarna kunde också berätta en saga med hjälp av Berättarskåpet som är inlånat av Upplandsmuseet och finns på plats en månad till – så än finns chansen om du missade det.

Ni som deltog i konstworkshopen och har era alster kvar kan hämta dem i receptionen.

Nu efter invigningen rullar verksamheten igång i huset och ni är varmt välkomna in och låna en bok, läsa en tidning, hänga med kompisarna på ungdomsgården, titta på utställningen samt njuta av en biofilm. September bjuder också på första omgången av Filosoficaféet och Framtidsveckan – spännande saker på gång alltså.

Fotograf: Lovisa Nordqvist.

Jacob Spangenberg, kommunalråd, håller tal.

Glada! Huset ska äntligen öppna!

Jonas Lennström, Kultur- och fritidsnämnden och Rickard Hultman, Sh-bygg.

Margareta Widén-Berggren, kommunalråd, klipper band med barnbarn.

Fanfar skriven av Peter Bender.

Fullsatt i salongen när Jan Guillou kom på besök.

Hermione och Harry trollar i biblioteket.

Johan Ståhl trollar med hjälp av Milo.

Konstrummet

Astrid Sylwan håller i en konstworkshop.

Konstworkshop med Astrid Sylwan.

Maleficent

Mamma Mu och kråkan i sagohörnan.

Ulrika Eriksson Amador signerar böcker.

Konstverket "Källan" av Astrid Sylwan.

Berättarskåpet finns på Storbrunn månaden ut.