Övrigt

3 tips på dans på nätet

Här tipsar Lisa, från Kultur- och fritid om tre dansfilmer som ger dig en riktig GiRL PoWeR kick.

Girls will make you blush – Unga klara OnDemand
Denna kombinerade dans- och teaterföreställning hade urpremiär 2014 och är ett samarbete mellan Carrasco Dance Company och Västmanlands Teater. Föreställningen lyfter fram puberteten på ett rakt, detaljerat och samtidigt känslomässigt sätt. Den är gjord för en ung publik och balanserar både humor och allvar. Jag har sett föreställningen live och hoppas att den här digitala versionen även kan beröra dig ända ut i soffan.
LÄNK: -> föreställningen Girls will make you blush

Juck – Dokumentär på SVTPlay
En dansgrupp som verkligen har tagit en rörelse och gjort den till sin egen är JUCK. De tänjer på gränserna för hur den kvinnliga kroppen får uttrycka sig och ta plats. De slog igenom 2013 med en video som blev viral och sedan dess har de juckat över hela världen. I denna danskortfilm, pendlar man mellan dokumentär, dans och fiktion och frågan som ställs är: vad är femininet? Det är svårt att inte dras in i fascinationen för hur mycket en rörelse kan betyda och ge för känsla.
LÄNK: -> Juck på SVT Play

Martha & Niki – Dokumentär på SVTPlay
Martha och Niki är två hiphop-dansare som får chansen att blir de första kvinnliga dansarna att vinna världsmästerskap i tävlingen Juste Debout i Paris. Det är också en film om två unga tjejer som försöker hitta sin plats i världen och om deras kärlek till dansen. Dokumentären är en fin inblick i Marthas och Nikis resa tillsammans i hip-hopens värld.
LÄNK: -> Martha & Niki på SVT Play

Se fler tips på digitala kulturupplevelser på Storbrunn.se/digikul