Övrigt

TEATER x 3

De dödas röster – Sveriges Radio Drama
De dödas röster är en thrillerpodd i åtta delar. Jag tycker mycket om radiodokumentärer och den här serien är något så ovanligt som en radiomokumentär och har kallats för ”en slags fiktiv version av podcasten Serial”. Skriven av bland andra Sara Bergmark Elfgren som tillsammans med Mats Strandberg skrev den populära boken Cirkeln. Producerat av Sveriges Radio Drama.
Gå direkt till De dödas röster på Sveriges Radio Drama -> länk

Utopia 2012 – Backa teater
Utopia 2012 är en föreställning om droger och utopier. Jag tycker den är som ett fint lapptäcke av historier, historier som är minst lika aktuella såhär nästan tio år senare. En stor del av texten består av ordagrant återgivna intervjuer som tre sociologer genomförde med unga göteborgare. Manus och regi står Mattias Andersson för, som 2019 blev konstnärlig ledare för Dramaten. Utopia 2012 är en föreställning från Backa teater som ligger på Hisingen i Göteborg.
Gå direkt till Utopia 2012 på Stadsteatern Göteborgs sida -> länk

Fulet – Teater 23
Fulet är en skräckföreställning i skolmiljö om mobbing och förtryck, och om ett skämt som går alldeles för långt. Föreställningen är baserad på en novell av John Ajvide Lindqvist, som några av er kanske såg när han besökte Östhammars Ordfestival i höstas? Här har den dramatiserad för Teater 23 i Malmö.
Gå direkt till Fulet på SVT PLAY -> länk

Få fler tips på sidor som delar digitala kulturupplevelser på -> www.storbrunn.se/digikul